Vi ingår numera i odibo ab och du hittar oss på

www.odibo.se

Alla nya och gamla kunder är varmt välkomna.

Söker du efter ledigt domännamn, kan du ange det här. Sökningen görs via odibo.se:webbhotell, domännamn och tillhörande tjänster sedan 1997

 

 

 

 

Logga in Hem Om oss Tjänster Priser Kontakt Partnerprogram Hjälp
Vilket namn önskar du?
Använd enbart bokstäverna a till ö, siffror 0 till 9 samt -
"-" tecknet får inte vara först eller sist i namnet
Namnet måste bestå av minst 2 tecken.

 

.eu domännamn, mer information ...

Dessa sidor uppdateras kontinuerligt med ny information så snart vi fått den från EU. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.

Domännamn med suffix .eu kommer äntligen att släppas för fri registrering. De faktiska bokningarna börjar 2005-12-07, men som ackrediterad registrar har vi rätt att ta emot förhandsbokningar.
De förhandsbokningar som görs hos oss, kommer att processas så snart registreringen öppnar.

För att skydda myndigheter, företags och andra rättshavares rätt till vissa varumärken, myndighetsnamn, bolagsnamn etc genomför man först två förtursperioder där de som har registrerade varumärken, bolagsnamn, etc kan söka .eu namn med förtur.

Dessa förtursperioder startar 2005-12-07 respektive 2006-02-07. För dig som vill ansöka om namn i någon av förtursperioderna är det viktigt att du gör det snarast. Vi tar redan nu emot bokningar för såväl förtursperiod 1 som förtursperiod 2.

Den fria registreringen startar 2006-04-07, men du kan redan nu göra förhandsregistrerigar. "Först till kvarn" gäller även avseende förhandsbokningar.

Mer information om vem som kan söka i de olika perioderna finns nedan.


Du kan alltså redan nu lägga din förhandsbokning för den fria registreringen, där enda kravet är att du bor inom EU eller att du har ett företag inom EU.


Reserverade namn.
EURid - som är den organisation utsedd av EU att hantera .eu domänen - håller på att upprätta en lista över domännamn som är reserverade och alltså ej kommer att kunna bokas. Exempel på namn på denna lista är alla landkoderna (t ex SE för Sverige), ett antal EU-myndigheters namn och liknande.

Tvister om domännamn
Det finns även en definierad process som skall hantera eventuell tvister om domännamn på samma sätt som det finns för .se.

Regler för bokning.
EURid håller på att ta fram regelverket på respektive medlemslands språk. Reglerna kommer att baseras på "EU Regulation 733/2002" och "Commission regulation (EC) No 874/2004".Vilka namn kan bokas i vilken förtursperiod?

Förtur 1 (Sunrise period 1 2005-12-07 -- 2006-02-07)
Under denna perriod fördelas domännamn som sökts med stöd av rättigheter grundade på:
* statliga myndigheters och institutioners namn (fulla namnet och förkortningar)
* registrerat varumärke
* geografiska platser, förvaltade av statlig myndighet eller instutition

Förtur 2 (Sunrise period 2 2006-02-07 -- 2006-04-07)
Under denna perioden fördelas domännamn som sökts antingen med stöd av samma rättigheter som i period 1 eller med stöd av:
* Bolagsnamn
* Produktnamn
* Skyddade verk (litterära och konstnärliga)
* Varumärken som ej är registrerade
* Övriga varunamn/produktnamn
* Eventuellt även varumärken som är under registrering

Fri registrering ( 2006-04-07, men kan förhandsbokas redan nu)
Efter att de båda förtursperioderna är klara, öppnas registreringen för alla som bor i, eller har företag som finns i Europa. Principen är först till kvarn.
För de förhandsregistreringar som görs innan den fria registreringen öppnas kommer en process med fördelning av bokningar till de olika ackrediterade registrar som finns att göras. Exakt hur denna fördelning/lottning kommer att ske i praktiken är ännu inte klar, men vi kommer som ackrediterad registrar att göra vad vi kan för att du skall få dina förhandsbokade namn. Fördelningen kommer att ske utifrån när förhandsbokningarna kommit in, så förhandsboka redan nu.
OBS! Hos oss betalar du inget om du inte får det domännamn du förhandsbokat.

NYHETER!

.eu kan nu förhandsbokas!
Du kan nu förhandsboka .eu domännamn via vår hemsida. Läs mer >>>

Vi förlänger vårt 299:- erbjudande på obestämd tid!
Vårt erbjudande med 299:- + moms för ett .com, .net eller .org namn för ett helt år, görs till vårt ordinarie pris eftersom det visat sig mycket framgångsrikt.

Även .info och .biz!
Du vet väl att du kan registrera domännamn även med suffixen .info och .biz. OBS! samma pris som för .com, .net och .org namn.
tipsa en vän >>